• De Film

In 2012 werden wereldwijd 147 natuurbeschermers vermoord. Een van hen was een Nederlander, Willem Geertman.

De film War on Minerals vertelt zijn verhaal. Willem woonde al ruim 40 jaar op de Filippijnen toen hij daar op klaarlichte dag werd vermoord. Hij verzette zich openlijk tegen het kappen van oerwoud en het verjagen van boeren ten gunste van de mijnbouwindustrie. In de film onderzoekt documentairemaker Jacco Groen de ware toedracht van de moord en duikt hij dieper in de wereld van conflicterende belangen, waardoor natuurbeschermers zoals Willem in de vuurlinie komen te staan.

Dit soort verschrikkelijk geweld mag niet meer plaatsvinden. Vraag de Tweede Kamer natuurbeschermers te beschermen.

Teken de petitie!

Première: 19 mei Pakhuis de Zwijger

Op 19 mei gaat de film War on Minerals in première in Pakhuis de Zwijger. Kom je ook?

Na afloop van de documentaire gaan we in gesprek met onder andere Herman Geertman, Willems broer, en Femke Wijdekop, die zich met het project Bescherm de natuurbeschermer inzet voor meer veiligheid voor natuurbeschermers. Wie zijn deze natuurbeschermers? Waar vechten zij voor, en wie komen ze tegen in hun strijd? Maar vooral: wat is nodig om dit geweld te stoppen? En hoe kan Nederland daaraan bijdragen?

Onder leiding van Andrea van Pol.

Let op: evenement is gratis, maar graag reserveren via Pakhuis de Zwijger.

Reserveer nu

Over de filmmaker

Jacco Groen is mede-oprichter van Springfilm en al ruim 30 jaar actief als filmmaker. In die tijd regisseerde hij bijna 30 documentaires, waaronder 'Grenzeloos misbruikt' over webcamkindersekstoerisme in de Filippijnen. Sinds het moment dat hij hoorde van de gruwelijke executie van Geertman is Jacco vastberaden zijn verhaal tot leven te wekken via een documentaire die het onrecht rond zijn moord aan de kaak stelt.