• Nieuws

    Nieuws

Scientias over de verharde wereld van natuurbeschermers

Nieuwssite Scientias publiceert een artikel waarin Femke Wijdekop, projectmedewerker van Bescherm de natuurbeschermer en de Keniaanse parkwachter Joyce Engoke geïnterviewd werden over de verharde wereld van natuurbeschermers.

Lees meer

Een bindend mensenrechtenverdrag. Maar waarom?

Met het tekenen van de petitie vraag je de Tweede Kamer zich in te zetten voor een bindend mensenrechtenverdrag voor bedrijven. Maar wat houdt zo’n verdrag precies in? En hoe gaat dat zorgen voor meer veiligheid van natuurbeschermers? Femke Wijdekop, jurist en projectmedewerker van Bescherm de natuurbeschermer, legt uit.

Lees meer

Honduras meest dodelijke land voor natuurbeschermers

Vandaag brengt Global Witness een nieuw rapport uit over het dodelijke geweld tegen natuurbeschermers in Honduras. Sinds 2010 zijn in dit land ruim 120 mensen vermoord die protesteerden tegen landroof en vernietiging van hun leefomgeving. Hiermee is Honduras het meest dodelijke land voor natuurbeschermers en milieuactivisten.

Lees meer

Filippijnse natuurbeschermer voor ogen van kinderen vermoord

Een Filippijnse milieurechtenadvocate is afgelopen woensdag voor de ogen van haar drie kinderen doodgeschoten in de stad Tagbilaran. De daders en hun motief zijn nog onbekend. De 49-jarige Mia Manuelita Cumba Masacariñas-Green zette zich, als lid van het Environmental Legal Assistance Center (ELAC), in om veroorzakers van milieuschade aan te klagen.

Lees meer

De Groene vraagt: wie beschermt de natuurbeschermer?

Vandaag publiceert De Groene Amsterdammer een lang artikel over het toenemende geweld tegen natuurbeschermers. Journaliste Sanne Bloemink sprak hiervoor onder andere met natuurbeschermers Vicar en Luis. Haar conclusie: "[Hun] werk blijft van groot belang. Niet alleen voor de rechten van specifieke inheemse groepen, maar ook voor het voortbestaan van ons allemaal."

Lees meer

  • 1
  • 2