• Nieuws

    Nieuws

Nieuwe Tweede Kamer, beschermen jullie natuurbeschermers?

Vandaag, 23 maart, worden de nieuwe Kamerleden geïnstalleerd. Een mooi moment om de Tweede Kamerleden te feliciteren en hen te vragen of ze de veiligheid van natuurbeschermers tijdens hun periode in de Kamer op de agenda willen zetten. Doe je mee?

Lees meer

Achter het geweld: het belangenspel rond palmolie

Palmolie. Het is een van de grootste oorzaken van conflict waarbij natuurbeschermers in het nauw komen. Ook Carlo verzet zich tegen de destructieve palmolie-industrie die de oerwouden in zijn land, Indonesië, in rap tempo laat verdwijnen. Een inkijkje in de situatie ter plaatse, waar de belangen enorm zijn.

Lees meer

ING trekt zich terug uit Dakota-pijpleiding

ING heeft zich teruggetrokken uit het omstreden Dakota-oliepijpleidingproject in de Verenigde Staten. De route van de pijp loopt door inheems grondgebied van Sioux-indianen en door ongerepte natuurgebieden. Het protest van de inheemse natuurbeschermers heeft hiermee gehoor gekregen.

Lees meer

VN vergadert over verdrag

Aanstaande donderdag 9 maart komt in Genève de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties bijeen om te spreken over de voortgang van een bindend mensenrechtenverdrag voor bedrijven. Dit verdrag zal bedrijven verplichten om mensenrechten van natuurbeschermers te respecteren.

Lees meer

Scientias over de verharde wereld van natuurbeschermers

Nieuwssite Scientias publiceert een artikel waarin Femke Wijdekop, projectmedewerker van Bescherm de natuurbeschermer en de Keniaanse parkwachter Joyce Engoke geïnterviewd werden over de verharde wereld van natuurbeschermers.

Lees meer