• Kom in actie

  Kom in actie

Teken de petitie

Stel je eens voor dat je met de dood wordt bedreigd, als je opkomt voor het behoud van een natuurgebied of omdat je protesteert tegen de gaswinning in Groningen. Daar moet je niet aan denken, toch?

Helaas is geweld tegen natuurbeschermers gebruikelijker dan we denken. In landen als Colombia en de Filippijnen zijn mensen steeds vaker slachtoffer als zij hun leefomgeving proberen te beschermen tegen grootschalige landbouw, mijnbouw of andere bedreigingen.

Gelukkig zijn de Verenigde Naties bezig met een verdrag waardoor bedrijven verplicht worden mensenrechten te respecteren. Nederland moet, net als de rest van de Europese Unie, meewerken aan dit verdrag willen we natuurbeschermers wereldwijd beschermen.

Ik roep de Tweede Kamer op om in actie te komen, ik wil:
1. Dat de Tweede Kamer de regering opdraagt om een voortrekkersrol te spelen bij het tot stand brengen van een bindend mensenrechtenverdrag voor bedrijven.

2. Dat slachtoffers toegang krijgen tot eerlijke rechtspraak. Niet alleen in hun eigen land maar ook in de landen waar de betrokken bedrijven gevestigd zijn, zoals in Nederland.

3. Een verdrag dat de overheid verplicht de mensenrechten van natuurbeschermers te beschermen, ook op plekken buiten Nederland waar Nederlandse bedrijven actief zijn.

Op deze actie zijn actievoorwaarden van toepassing.

Doneer aan het noodfonds

Met een donatie aan het noodfonds kunnen wij natuurbeschermers bij acuut gevaar direct in veiligheid brengen. Bijvoorbeeld bij ernstige doodsbedreigingen waarbij evacuatie vereist is. Het noodfonds zorgt voor mensen die benodigde instanties inschakelen, evacuatie naar een schuiladres coördineren, veilig vervoer regelen en in eerste levensbehoeften voorzien. Zo helpt jouw bijdrage aan het redden van levens!

Ja, ik wil graag bijdragen!

Deel de verhalen van de bedreigde natuurbeschermers

 • Bae Rose

  Bae Rose

  We zijn al tientallen mensen verloren in de strijd tegen de oprukkende mijnbouw in ons land.

  ontdek mijn
  verhaal

 • Vicar

  Vicar

  Middenin de nacht klommen ze over de muur. Ze hadden het op mij gemunt, dat weet ik zeker.

  ontdek mijn
  verhaal

 • Luis

  Luis

  Het is mijn plicht om ons grondgebied te beschermen. Als ik het niet doe, wie doet het dan?

  ontdek mijn
  verhaal

 • Ayda

  Ayda

  Zelfs onze rangers kunnen het gebied niet in zonder gevaar te lopen opgeblazen te worden.

  ontdek mijn
  verhaal

 • Carlo

  Carlo

  Opeens stond er 50 man om ons heen. Gewapend.

  ontdek mijn
  verhaal