Het is mijn plicht om ons grondgebied te beschermen. Als ik het niet doe, wie doet het dan?

Naam: Luis
Land: Peru
Strijdt voor: Bescherming van zijn inheemse land

Mijn Verhaal

Ik vrees het meest voor mijn familie. Dat hen iets overkomt. “We weten waar je dochters op school zitten”. De koude rillingen liepen over mijn rug toen ze dat zeiden. Maar ik kan niet opgeven. Ik ben de leider van mijn gemeenschap. Het is mijn plicht om ons grondgebied te beschermen. Me te verzetten tegen de bedrijven die het land van mijn voorvaderen van ons willen afnemen om het te ontginnen. Als ik het niet doe, wie doet het dan?

Er zijn plannen voor een weg, die ons grondgebied verbindt met de grote stad. Als die er komt is het hek van de dam. Dan is de weg vrij om de bodemschatten uit het regenwoud – het hout, de olie, het goud – weg te voeren. Onherroepelijk zal onze Amazone daaronder lijden.

Men zegt dat de weg ons voorspoed brengt. Ontwikkeling. Banen. Maar de ervaring leert dat de banen vooral naar anderen gaan. Buitenstaanders. Wijzelf profiteren niet. We vrezen voor de offers die we moeten maken. Ons ongerepte oerwoud wordt aangetast, grenzen van beschermde gebieden worden niet gerespecteerd.

Al generaties lang zorgen wij goed voor dit land – mijn vader, en zijn vader, en zijn vader. Ik voel me geroepen om dat voort te zetten.

Dáár strijd ik voor.

Teken de petitie

Ja, ik kom in actie om het geweld tegen natuurbeschermers als Luis op de politieke agenda te zetten.

Deel Luis verhaal

Deel de video

Deel op twitter

Tweet
#natuurbeschermer
Download omslagfoto

Deel op facebook


Download omslagfoto

Deel via e-mail


Download handtekening